Ciro Academy en kennisdelen

Patiënten Academy

Vanuit de Patiënten Academy organiseert Ciro gratis informatieavonden voor haar (oud-)patiënten en hun naasten. De bijeenkomsten draaien niet alleen om informatieoverdracht. Er is volop ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. In 2017 hebben vijf bijeenkomsten plaatsgevonden waar in totaal ongeveer 300 geïnteresseerden op af kwamen. De volgende thema’s zijn aan bod gekomen:


  • 'Luchtwegmedicatie' en 'Belastbaarheid bij chronische ziekte'
  • 'Gezonde voeding bij chronische ziekte' en 'Het verschil tussen aandoeningen'
  • 'Chronische ziekte en seksualiteit' en ‘Op reis!'
  • 'Ventielbehandelingen voor longemfyseem' en 'Oefeningen voor COPD in de thuissituatie'
  • 'Energieverbruik rondom maaltijden' en 'Wetenschappelijk onderzoek'


Op Wereld COPD-dag vond een speciale editie van de Patiënten Academy plaats.

Tijdens de Wereld COPD-dag nam dr. Frits Franssen een volle zaal geïnteresseerden mee over nieuwe mogelijkheden voor behandeling van COPD en hoe ziet de toekomst eruit?

De inspirerende twee-daagse cursus met keynote speaker J. Randall Curtis kreeg van de cursisten een 8.

Ciro Academy

Ciro Academy biedt scholingen aan voor onderzoekers, zorgverleners en medewerkers van de farmaceutische industrie, voornamelijk gericht op de zorg van patiënten met complex COPD. De cursussen, workshops en symposia bevatten de laatste wetenschappelijke inzichten die direct vertaald kunnen worden naar de dagelijkse praktijk.


In 2017 heeft Ciro Academy een 6-daagse cursus Fysiotherapie en revalidatie bij patiënten met COPD en het 2-daagse Year in Review georganiseerd. Ruim 160 cursisten nemen deel aan de activiteiten en gaven de scholingen gemiddeld een 8 of hoger!